trende

Head Etiketi Nedir

22.02.2020
2.653
Head Etiketi Nedir
Head Etiketi Nedir

Head Etiketi Nedir

Head etiketi gizleme etiketi olarak da bilinir. Sayfa üzerine yazılmaması ve ziyaretçilerin görmemesi için kullanılır. Arama motorlarının botları ve örümcekler head etiketini kullanırlar.

Genellikle meta ve benzeri sayfaların içinde yer alırlar. HTML sayfası oluştururken mutlaka head etiketi olması gerekir. Head etiketi Temel HTML etiketleri içinde yer alır. Head ekine ek olarak body etiketi, title etiketi, HTML etiketi gibi diğer etiketler de bulunmaktadır.

WordPress Head Etiketi

WordPress Head Etiketi

WordPress head etiketi WordPress’te nerede diye merak ediyorsanız, admin paneline giriş yapmanız gerekiyor. Ardından panelden görünüm sekmesi açılır. Karşınıza çıkan seçeneklerden tema düzenleyici kısmına gelin. Buradan sağ tarafta yer alan tema dosyaları arasından tema üst bölümü adlı dosyayı seçin.

Hangi dosyayı seçtiyseniz içerik burdan görülür. İstediğiniz kodları ekledikten sonra dosyayı kayıt edin. Kod eklendikten sonra dosyayı güncelle tuşuna basılması gerekir. Dilerseniz FTP isimli programlar sayesinde dosyanızı ve head etiketini düzenleyebilirsiniz.

Blogger’da Head Etiketi Nerede Bulunur

Blogger’da Head Etiketi Nerede Bulunur

Blogger’da head etiketi en üst kısımda b ulunmaktadır. Farklı tema kullanılsa bile head etiketinin bulunduğu yer değişmeyecektir. Blogger kontrol panelinize siteden giriş yaptıktan sonra, hangi bloğu düzenlemek istiyorsanız onu seçin. Kontrol paneline giriş yaptıktan sonra tema başlığına tıklayın. HTML’yi düzenle linkine tıklayın. Karşınıza temanıza özel kodlama yapılan bölüm gelir.

Burada Head etiketine ulaşırsınız. Etiketi bulduktan sonra, önüne kod eklenmesi önerilmektedir. Böylece olası karışıklıkların önüne geçmiş olursunuz. Kodlarınızı ekledikten sonra temayı kaydet butonuna basmayı unutmayın.

Head Etiketi İçinde Hangi HTML Elementleri Kullanılabilir

Head Etiketi İçinde Hangi HTML Elementleri Kullanılabilir

Head etiketi içinde kullanılabilecek HTML elementleri bulunur. Bu elementlerden ilki titledır. Başlık ve HTML sayfa oluşturulması için kullanılmaktadır. Link vererek veri çekilmesi için link elementi kullanılır. Stil belirlemek için style etiketi kullanılır. Scriptlerin tanımlanması için script etiketi kullanılır.

URL ya da hedef belirlemek için base elementi kullanılır. Olay özellikleri, standart özellikler ve örnekler için noscprit elementi kullanılmaktadır. Meta etiketler ise adından da anlaşılacağı üzere meta elementi ile belirleniyor. Bu etiketlerin hiç biri tarayacı ekranında karşınıza çıkmaz. Yukarıda sayılan elementler en sık kullanılanlardır.

Head Etiketlerini Kullanmak Ne İşimize Yarar?

Head Etiketlerini Kullanmak Ne İşimize Yarar?

Head etiketleri kullanımı adından da anlaşılacağı üzere başlık yaratmak için olabilir. Bu etiketler sayesinde kullanıcılara gösterilmeksizin, gelen botlara bilgiler sunulmuş olur:

  • Meta tanımlamaları,
  • Siteye ait anahtar kelimeler,
  • Site dili,
  • Site açıklaması,
  • Open Graph meta etiketleri,
  • Sosyal ağ etiketleri,
  • Dışarıdan çağrılan dosyalar,
  • Site başlığı,
  • Favicon tanımlama sı bu etiketler sayesinde olur.
Benzer Yazımız  Kurumsal SEO Danışmanlığı

Head etiketi kullanım sistemi, hangi sistemi kullandığınıza göre farklı olabilir. Ancak kodlamanın başında yer aldığı için bu etiketleri bulmak kolay olur.

Title Etiketi Ne İşe Yarar?

Title Etiketi Ne İşe Yarar

Title etiketi bir web sitesine ait başlığın belirlenmesi için kullanılır. Arama motorlarında sonuç çıkarken, başlığın tıklanabilir halde olması bu etiket sayesinde olur. Bu nedenle title ve head etiketi SEO ve sosyal paylaşım açısından önem taşır.

Google’da title tag’in 50 ile 60 karakteri görüntülenmektedir. Herhangi bir karakter sınırlaması bulunmaz. 600 piksele kadar Google başlığı azami olarak görüntülemektedir. 600 pikselin altında olan başlıklar bu nedenle idealdir. Google’da arama yapan bir kişinin sayfanız hakkında ilk izlenimi title tag ile olur.

Title tag’lerin kullanıldıkları 3 farklı yer bulunur. Bunlar arasında:

  • Sosyal ağlar,
  • Arama motoru sonuç sayfaları,
  • Tarayıcılar yer alır.

Sayfanızın iyi bir sıralamaya sahip olmasına karşın, eğer iyi bir title tagi yoksa, tıklanma sayınız aniden düşebilir.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
GÖKHAN GÖKMEN
GÖKHAN GÖKMEN
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?